Swimrun i Hellasgården, en helt vanlig kväll

Bestämde mig nån timme innan starten att jag skulle köra. Ringde frugan och hon fick kasta ner min våtdräkt och simglasögon i en påse och bränna in till CykelCity och hämta upp mig efter jag slutat jobbet. Fanni hängde på och hon tyckte det var väldigt roligt att ”pappa bada”. Och i en sån där konstig dräkt man har på sig också, märkligt fenomen.

Anyway, hade inte ätit något sedan lunch kl.12 och inte druckit ett skit på dagen eftersom jag inte planerat att träna så det fick gå lite som de ville. Kom dit och det var ett gäng glada skitar som skulle kasta sig ner i det 14 gradiga vattnet och sedan springa ett par km och sen ner i vattnet igen för att sen springa 1km tillbaka till mål. Simningen kändes skitbra!!! i 50m…………. Jag har liksom inte stoppat ner foten i vattnet på över 1månad. Tog ett break i hela maj från att simma då jag var lite inne i Duathloncupen och haft apmycket på jobbet så simningen fick lida för det. Känns inte som det spelar så stor roll nu då min löpning har fått sig en bra dos och cyklingen är på uppåtgående. Askallt mot pannan efter 50m och funderade på att vända direkt men det släppte efter någon mera minut i vattnet och det var bara trumma på. Vissa hade visst simplattor på händerna och gick in för det till 100%. Seriöst proffsigt=) Min tävlingsinstingt infann sig först när jag traskade upp ur vattnet på andra sidan Källtorpsjön och skulle inta första löpsträckan. Rakt upp från vattnet och sen ner en bit för att direkt dra sig upp mot Nackamasterna och sedan ner mot vattnet igen. Ganska många höjdmeter på väldigt kort sträcka. Plockade 6 placeringar innan andra simningen och det kändes lite hopplöst när jag klev ner i vattnet igen. Vet ju hur långsamt jag simmar just nu. Använder enbart armar då jag tycker att om jag kör benspark med skor på så stannar det upp mera än ger fart. Vet inte om det är rätt eller fel men så kändes det. Därav kände jag mig som en gorilla när jag klev upp ur vattnet andra gången. Kändes som jag legat på gym hela dagen ungefär. Pang på och snabbt iväg till starten och ut på andra och sista varvet…. Nej så blev det inte riktigt. Fick stanna då lillfisan var tvungen att fara hem och lägga sig. Var redan en rätt bra övertid när vi väl fick henne i säng sedan. Fanni tjatade hela kvällen istället för att sova, ”Pappa bada”.

Nedan är ett litet klipp på starten. Helt ocensurerat och jag springer fram och lämnar ringen innan jag hoppar ner i vattnet. Istället för att jaga först ner i vattnet och slåss om första platsen de första 20 metrarna=)

 

Bra arrangemang och framförallt initiativ av Micke Rosen, Erika Rosenbaum och Marcus Hultgren. Vet dock inte vem som är initiativtagare till det hela men det kommer nog bli mera folk följande deltävlingar skulle jag tro. Tveksamt till om jag kommer igen då jag är helt enkelt världens sämsta på att simma och måste jobba upp det nu en tid innan Vansbro Tri. Sen är det väldigt tajt efter jobbet och jag behöver inte så mycket mera stress nu än vad det redan är på jobbet.

 

Imorgon är det löp till jobbet, 1-minutsintervaller och jag tänkte ligga på så hårt jag kan. Jobba till 14 och ta hand om alla som ska panikköpa saker/mat inför HalvVättern som är på söndag. Sen iväg och käka och kl.16 är det Årets viktigaste tävling. Gokart ute på Rotebros utomhusbana. Vem är bäst på gokart på jobbet…Mario såklart. Men jag är sån bra löpform nu så han ska fasen få sig en match! Brukar alltid tänka jag ska vinna innan så det kanske blir en deppfylla sen efter hemma hos mig då vi ska ha grillfest!=) Nej tveksamt förresten eftersom jag skall ut och cykla 4-5timmar på Shiven med start kl.08, en söndag….

 

Nu är det godnatt! Är lite filmsugen, har ju Woman in Black som legat i datorn nu 1månad utan jag sett den. Men kanske blir lite sent då det är en lång dag imorgon. Någon sover redan bredvid mig här i soffan..
Godnatt igen

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Duathlon, Simning, Swimrun och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s