Duathlon SM 2012

Nuu börjar jag återfå känseln i fötter och händer. I lördags var det ju Duathlon SM i Knivsta och det var Formtopp IF som arrangerade. Mycket bra arr men någon hade beställt vinterväder mitt i sommaren, för juni är väl ändå sommar? 4grader hade Josefin och Fanni som satt i bilen och värmde sig mellanåt. 4 grader, spöregn hela tiden. Vinden dunkade på i ynka 12-15m/s vilket innebär styv kuling, hård vind (Vinden böjer mindre trädstammar, svårt gå upprätt, sjön tornar upp sig och bryter, skummet läggs i strimmor i vindriktningen). Ja ni förstår läget på Shiven. Den är ju som ett segel med lågprofil och med 808:or kan ni tänka er vinkeln på cykeln i kantvind.
Hur som helst, första 10km gick på 36.22 enligt den officiella tidtagningen och hade kunnat trycka lite mera men ville spara liiiiite på krafterna. Växlingen tog som vanligt lång tid och iväg på Shiven. Motvinden som jag möttes av var helt vansinnig. Det hände inget när jag köttade på så det var bara att bita ihop 4 mil. Min cykelform är helt obefintlig så den blir de till att jobba med nu 1 månad. Noterade 67km/h på platten i medvind då jag pressade på lite extra bara för att få lite positiva tankar. Körde om och blev omkörd. Växlade in som 5:a eller nåt till sista löp. Då hade jag inte känt fingrarna eller fötterna sista 2 milen så att växla och bromsa var inte aktuellt då fingrarna var ur funktion. In i växlingsområdet. Upp med cykeln på räcket och av med hjälmen. Av med hjälmen sa jag. Pillade och pillade men som sagt fingrarna ur funktion. Slutade med att efter mkt slit så kunde jag dra av tempohjälmen bakifrån med armen. Inte så skönt då den sitter som ett smäck! Sen ner på knä och på med skorna. Aj! Där högg det i höftböjaren efter jag knäat 20cm så glöm att försöka sätta sig ner. Att med bortdomnade fötter och höndrr försöka ta på sig ett par skor är inte sådär jättelätt. Efter mycket stånk o stön så slet jag på mig vinterjackan som jag lagt där och stapplade iväg på sista 5km. Växlingen tog typ 6-7min enligt Josefin. Bra jobbat! Började lubba och det kändes väldigt konstigt att inte känna fötterna och försöka springa och dessutom snabbt. Kämpade imål på 10:e plats och kände mig som en vinnare. Händerna hade återfått känseln men inte fötterna? Hälarna var till och med borta?!?! När var senast din häl bortdomnad av kyla?? In i duschen och där stod jag säkert 30 min. Ingen kö eller stress så det var najs. Fötterna kom tillbaka i duschen, välkomna tillbaka sa jag och så dunkade det och kliade som fasen vilket det alltid gör när de blir sådär tokigt.
Mest nöjd är jag med att jag kunde hålla ihop löpningen och att jag tog mig imål och inte vek ner mig. Det är ju bara SM 1 ggn om året liksom och då kör man oavsett väder.
Ska försöka öka min löpning från 2timmar i veckan till i alla fall 3 och få in 2 cykelpass istället för 1. Simma? Ja det måste jag ju också göra men när ska jag hinna? Snart exakt 1månad till Vansbro och då ska jag ju kunna simma, cykla och springa efter varandra, spännande!;)

Nu är vi strax framme i Parken Zoo i Eskilstuna där djuren väntar!
Inga bilder idag direkt då jag inte sett något från SpringaCyklaSpringairegn SM ännu.
Jo förresten! Bjuder på en bild från min forna tid då jag körde med ngn konstig frisyr och så belöningen efter regntävlingen:)

20120606-101347.jpg

20120606-101414.jpg

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Cykling, Duathlon, Löpning, Styrketräning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s