Saucony Mantra Sport Duathlon Cup 4

Väsby Duathlon var det korta namnet på tävlingen som gick förra helgen. Jag hade planer på att bli riktigt trött för att känns på kroppen och vad den klarade av just nu.
Dunkade 9 mil tempo innan jag kom till Väsby där tävlingen skulle köras. Drack väldigt lite, åt inget. Tog en banan före start och zippade lite vatten och joggade lite som uppvärmning.
Starten gick och jag stod långt fram då jag visste efter 3 deltävlingar att tempot sätts upp direkt! Hamna bra med i tätgruppen första kilometern sen fick jag dra ner lite på tempot då någon gick upp och ökade markant! De 3 första grabbarna hakade på men jag fick släppa då jag tyckte det kändes högt som det var redan med 3.20 tempo just då. Höll mitt tempo och malde på. Tryckande värme var det, årets första riktigt varma dag och man är ju inte van med värme direkt, speciellt då man inte varit i de spansktalande länderna i år. Såg att killen som drog upp det makalösa idiottempot blev avhängd av täten efter ett par kilometer senare. Jag närmade mig och inför växling så hade jag bara 20 sek till honom och ca 1minut till täten.
Upp på sadeln och iväg, medvinden ut kändes inte. Inget tryck alls i benen. Kroppen kändes som spagetti. Försökte tänka positivt och borra ner huvudet men lönlöst, det var totalt tomt i benen. Gött tänkte jag för en kort sekund och malde på. Slog bort alla tankar att jag är så jävla dålig osv. Tappade nog ytterligare 1 minut på täten. Motvinden från vändning och hem var inte att leka med speciellt med spagettiben.
Växling till sista löp och tänkte väl inte så mkt utan bara rullade på liksom. Växlingarna går rätt ok nu, tappar lite men inte så farligt. Efter 500m känner jag att mitt huvud dunkar hårt. Pulsen är låg och känner inget håll. Fortsätter ytterligare 500m och vinglar till lite. Snudd på dikeskörning men nonchalerade och bet ihop. 100m till och så svartnade det för ögonen och jag märker jag springer sick sack. Slår av och ser en parkbänk längs med banan och sätter mig. Typ slänger mig ner är nog ordet. 6:an springer om och sedan 7:an och 8:an. Sitter nog 3-4min och håller mig om huvudet. Har aldrig någonsin känt så förut så lite lustig känsla men ändå skön efter. Helt tom i kroppen och typ överhettad går jag i slowmotion till målområdet och dricker ungefär 2 liter vatten varav 1 liter av olika sorters sportdryck som det bjöds på. Tog igen mig 15 minuter sen rullade jag sakta på cykeln till närmaste pendeltåg och satte mig ner. Somnade på tåget hem typ 10ggr kramandes min Shiv. Sen minns jag inte vad jag gjorde men förmodligen så inte ett skit resten av dagen:)
Veckan som gått, löp, cykel och löp. I lördags så satt jag på sadeln kl.05.00 bara för att få in 4tim före jobbet. Vindstilla, blå himmel, ingen trafik alls första 3 timmarna, vildsvin och rådjur. Mycket härligt!
Nu är jag på jobbet och snart morgonmöte.
Bjuder på lite slumpade bilder.

Vi ses!
//Mackan

20120528-085842.jpg

20120528-090104.jpg

20120528-090136.jpg

20120528-090222.jpg

20120528-090249.jpg

20120528-090312.jpg

20120528-090327.jpg

20120528-090343.jpg

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Saucony Mantra Sport Duathlon Cup 4

 1. Mikael Rosén skriver:

  Fantastiskt snyggt ekipage. Du får köpa en så röd våtdräkt du kan. Snart dags för simning….

  • sportmackan skriver:

   Tack Micke! Tror det blir svårt att hitta en röd våtdräkt så säkrast är nog att köpa Falu Rödfärg och pensla:)
   Suget finns och efter morgondagens Duathlon SM så kommer jag dra igång simmet igen..ringer dig snart:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s