Saucony Mantra Sport Duathlon Cup 3 racereport

Då kommer den dära racereporten från Linkööööping dö=)

Hemstaden Linköping stod för Saucony Mantra Sport Duathlon Cup 3 i lördags, snart 1v sen. Har haft fullt upp med tjejkväll på CykelCity och så en massa så bloggandet har kommit lite i andra hand.
Regn, ca 7-8 grader och blåst stod på schemat och så 1 timmes stenhård fysisk aktivitet. Jag var laddad som vanligt till max och målet denna gång var att gå ut stenhårt på första 5km löp och sen dunka så hårt jag kunde på 20 cykel. Vilket i nuläget inte är så hårt då jag är så fantastiskt dålig på att cykla. Skulle det inte vara för att jag kör på förmodligen just nu världens snabbaste tricykel så skulle jag nog varit en kvart efter bara på cykeldelen=)

I alla fall, starten gick och startfältet var ganska litet om man jämför med tidigare tävlingar men det kan man ju förstå. Många av Sveriges triathleter verkar lite känsliga över vädret vi har i Sverige, jag kan inte förstå det. Helt underbart ju! Efter typ 200m så såg man direkt vilka som var med och slogs om pallplatserna 2-3. Första platsen såg ut att vara klar efter ungefär 200m.. Joel Vikner som kör triathlon och bloggar på Runner´s World. En liten pöjk som satsar 110% på att bli proffs skulle jag gissa på! Liten pöjk säger jag för han är väl inte över 20 år ännu och en annan fyller 36 unga år i sommar, fina tider de där. Han var dock längre än mig=) Steget var oklanderligt bra, många års teknikträning och hårda intervaller sätter sina spår. Jag själv känner mig som en trasdocka som fladdrar mig fram med mina aparmar och har väl inte riktigt hunnit hitta en stil som jag känner mig bekväm med ännu. Tryckte mig upp till en 4:e plats inför växlingen, tiden hamnade på ungefär 16.40 på första 5km vilket är 3.31min/km. Känns som jag tar mig framåt fastän jag bara löper en gång i veckan nu + att jag tävlar på helgen. Hur är det möjligt?

Växling till cykel och jag tappar som vanligt sjukt mycket på att hoppa upp på sadeln. Går ut som 6:a och 2-3:e platsen som jag hade inom räckhåll såg jag inte ens när jag klickade i pedalerna haha! WTF! En sak jag måste träna på i sommar kan jag lova. Tryckte på stenhårt från början och försökte hålla samma hårda hela vägen faktiskt och det lyckades jag med. Brukar alltid komma på mig själv att jag ligger och fiser istället för att ta i när jag kör tempo. Det hände inte idag och jag körde upp mig till 4:e plats. Tappade dock på 2-3:an typ 30sek-1 min.
Sista växlingen får jag knappt av mig hjälmen! Känner inte fingrarna och då är det inte så lätt att knäppa upp en tempohjälm liksom att försöka dra på sig skorna snabbt. Andfådd som tusan, stelfrusna fingrar, dålig balans och så skitnödig. Ut på sista löpet och för en gång skull fick jag inte håll efter några hundra meter. Fått det under alla tävlingar jag kört tidigare men idag så kom den aldrig. Kollade mig nog bak säkert 50 ggr under 2.5km eftersom jag var jagad av någon som kände min parfymdoft. YSL var det för dagen. Sista 2.5 gick på 9min blankt, det är 3.46min/km och det får jag nog vara nöjd med då jag skickade ut det sista jag hade på cyklingen. Ingen kramp, inget håll och så en förbättring mot tidigare SMSDC (Saucony Mantra Sport Duathlon Cup). Cup 1 = 10:e plats. Cup2 = 6:e plats. Cup3 = 4:e plats. Nöjd efter mina förutsättningar=) Fortsätter intala mig själv det är så för det känns lite bättre då.

Nästa SMSDC är på söndag kl.15.00 uppe i Upplands Väsby. Redan sugen på en förbättring=)

Där står han, aset!

 

Om ni undrar varför jag har händerna så konstigt är det för att jag precis lyckats skaka ner lite värme i dem under sista 2.5km löp. Sen är jag bara trött för jag var tvungen att lägga på en liten spurt för att inte bli omsprungen i slutet=)

 

Igår- Ingen frukost. 2 Burnex. På sadeln 05.30. Dalmasen och jag. 11mil före jobbet. Hämtade upp Ragge. Stannade för fika på macken i Älta för att inte vägga. Jobbade till 20 och sen hem och däcka!

Imorgon- Ingen frukost. 2 Burnex. På sadeln 05.30. Dalmasen och jag. 10 mil före jobbet. Lite lugnare. Stannar inte för fika för vi kommer inte vägga. Jobba till 18 och sen är det feeeeeest! Nej de är för Josefin de är fest, inte för mig.

Godnatt

 

 

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Cykling, Duathlon, Löpning, Triathlon och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s