Träningslusten är inte alltid på topp

Hoppade upp på trainern vid lunchtid och plöjde av 45 minuter framför IronMan Kona 2012. Ingen motivation eller kräm i benen överhuvud taget utan körde enbart för att jag var tvungen. Har slappat lite denna veckan med träningen då jag inte haft ork eller motivation att träna och då är det lika bra att stå över när man inte satsar fullt ut, rätt skönt faktiskt=)

I alla fall så känns det rätt bra efteråt och jag fick helt klart sug efter mera träning och imorgon blir det löpning och simning. Såg också Svenskarnas 3 mil idag på 1:an och Johan Olsson krossade verkligen hela startfältet med sina forceringar. Han har en rätt bra motor, hoppas han får vara frisk nu till våren och VM=) Det som ändå kanske var skönare än att Johan vann är nog att rötägget Nortsug blev anhängd av nästan samtliga svenskar så jag tror inte att han kommer göra några smarta kommentarer efter idag i alla fall.

På bilden ser vi både Josefins arbetsplats och min då jag sitter på sadeln vintertid=)


Jag gör ju rätt många BikeFits på kunder och det är verkligen skitkul och intressant! Alla är ju olika byggda och stela så ingen BikeFit blir ju den andre lik. De som är lite mera stela är oftast svårare att få till en perfekt position även om de tycker de upplever att de sitter bra och bekvämt. Youtubade mig fram till Chris McCormack som fick en BG Fit av Andy Pruitt och han sitter verkligen helt perfekt! 4.00-4.10 min in i filmen så ser man hur avslappnat och bekvämt han ligger i bågen. Hittade detta klippet Bad Position där man kan se hur illa man kan sitta och då finns det många fall där det är än värre.

Det som verkligen är kul är att motionärer som kanske inte cyklar så mycket kommer in och satsar på en Bike Fit och får en helt annan upplevelse på cykeln och som kanske gör att de inte läggar av med cyklingen pga ont i ryggen, knä, axlar, nacke och rumpan tex. Det som kan vara svårt är att på ett bra sätt försöka övertyga de ”gamla rävarna” som har cyklat väldigt länge och suttit likadant i hela deras karriär i princip att de kommer sitta bättre efter man har ändrat om hela deras sittställning de är vana vid.

 

Så här ska det se ut om man är en triathlet=)

Nu är det lördagsmys med gomat och gofika och mello lite senare.

Trevlig kväll!

//Mackan

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i BG Fit, Bike Fit, Cykling, Löpning, Simning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Träningslusten är inte alltid på topp

  1. Helena Lindahl skriver:

    Sådär vill jag sitta när jag varit å hälsat på dig! Det finns många bilder på mig när jag cyklar och det ser definitivt inte ut sådär. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s