Tjejspö och pers!

Sitter på tåget hem från Falun till Stockholm. Jäklar vad najs det var i Falun. Hoppas verkligen Faluborna vet hur bra de har det med en Velodrom i stan. Dock är det lite långt att åka över dagen bara men det blir definitivt återbesök framöver.

Mitt försök att trycka till Sanna Kallur idag slutade i skambåset. Jag värmde upp bra och kände mig relativt pigg. Gjorde ett försök och hamnade på 13.09. Fick till det hyfsat teknikmässigt men kom lite högt i banan på några ställen så det var inte perfekt. 12.87 tror jag att Sanna Kallur har. Jag kommer tillbaka och då ska jag fasen slå det. Har ju bara kört trainer någon vecka så inte kommit igång ännu med cyklingen. Tjejspö alltså=)
Idag blev det i alla fall 2 timmars cykling med några 8 minuters lagtempointervaller och typ 4st flygande varv. I omklädningsrummet avslutade jag med 300 benböj/knäböj vad man nu kallar det.

Här under ser ni utsikten från konverensrummet. Skulle tippa på det är närmare 100 bancyklar som hänger och väntar där på att piskas runt runt runt runt.

20120110-175028.jpg

 

Vi pratade lite om vad som händer egentligen när du sätter dig på en cykelsadel. Jag visste redan hur det såg ut men för ni som inte vet kan det vara intressant att se. På bilden under ser ni samma person och samma cykel i samma sittställning. Det som skiljer är sadeln. Till vänster så är det en vanlig sadel som inte har hål i sig och liknar de flesta sadlar som inte är lika Specialized. Nu säger jag inte att Specialized sadlar är de bästa som finns men de har lagt ner väldigt mkt kraft på att forska i hur en sadel skall se ut för att få så lite problem som möjligt när man cyklar.

Det är lite svårt att se på skalan men precis till höger om personen så ser ni vita siffror. När testet startade så var siffrorna lika och låg på ca.80-85. De siffrorna visar genomströmningen av blod fram till bananen om man säger. (Hur man mäter det går jag inte in på nu men det är rätt intressant hur de kommer på alla lösningar, hehe) Efter bara några sekunder så kunde man se att när han sitter på den vanliga sadeln så minskar blodflödet fram till bananen omedelbart. Efter bara 1 minut som bilden är tagen på så är det nästan helt stopp med blod fram! Tror den stod på 8 när jag fotade, lite suddig bild. Specialized BG-sadeln som han sitter på till höger står på 78 och har rört sig väldigt lite. Den dalar ner något till men sen stannar  den där och bananen kan andas hela tiden=)

Med detta sagt så kanske du som läser detta och tänker att du inte har problem och det inte gör så mkt. Det kusliga i det hela är att testpersonen inte känner någon skillnad alls utan trampar på som inget har hänt.

Detta kan så klart sluta med att om man har väldigt otur så kan det bli nervskador i mjukdelarna som du sitter på och det är väldigt illa! Det som händer mer eller mindre varje gång du sätter dig på sadeln och blodet stannar av helt är att det blir små ärrvävnader som sedan byggs på mer och mer för att tillslut sätta stopp på blodflödet fram och bananen slutar att andas. Inte så roligt…

Något att tänka på för den som känner att det domnar lite ibland=)

20120110-175050.jpg

 

Sanna Kallurs cykel som hängde så fint där. Tänkte tanken att lufta hennes däck men tänkte det skulle bara göra henne mera mentalt stark och peppa henne att göra bättre tider. Visa att henne jävlas man inte med. Och det vore ju väääldigt jobbigt om jag var tvungen att cykla ännu snabbare än 12.87 nästa gång jag kommer till Falun=)

20120110-175106.jpg

 

Nu blir det lite filmtajm ngn timme innan jag landar in på Stockholm Centralstation.
Ser fram emot att få hoppa i bassängen och simma nu snart, var över 1v sen tror jag. Minns inte=)

 

Later!

//Mackan

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Cykling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s