Kurs mitt i Velodromen

Ligger i sängen på hotellet och känner mig lite mör faktiskt. Manglat kurs idag och det är väl inte så jobbigt i sig men jag är inte van att sitta på en hård stol i 5 timmar. Sen sitter jag så oriktigt man kan göra. Brukar alltid hasa ner så man nästan ligger i stolen och det är verkligen skitdåligt för kroppen men de är sån jag är, varför sitta när man kan ligga=)

Efter en kort genomgång av kursen man måste gå för att få köra på velodromen så hämtade vi cyklarna. Vi körde nästan alla på Specialized Langster och den kändes stabil och trygg. Vid första anblicken när man kliver in i arenan så fick man känslan ”stort”. Det är väldigt stort och luftigt och man fylls av ngn form av träningsvilja bara man kliver innanför dörren här. Och när du ser velodromen så är typ det första man ser kurvorna. Man tittar i tänker, fasen va skoj de ska bli att ta den kurvan. 50 grader lutar det i kurvan som mest och då fattar man knappt att de går. Det blir rätt bra tryck mot sadeln när man pushar på i kurvorna och skjutsas ut på rakan för att sedan gå in i nästa kurva stenhårt. Bara att lita på grejorna och ha blicken långt fram=)

Vi körde lite olika träningsformer för att lära oss att cykla på velodromen och efter ungefär 1 timmes körning så fick vi köra fritt själva. Då blev det mera, köra järnet några varv och vila lite och sen köra full spetta igen och vila. Grymt jobbigt var det och det var inte lätt att ligga på hela tiden. Väldigt mkt korta spurter känns det som man kör och det tar på musklerna.

Jag försökte mig på ett flygande varv men var redan innan försöket lite småsliten. Man får två varv på sig att få upp farten och på tredje varvet så är det maxa ur 110% som gäller. Jag kom lite fel in i starten av varvet och fick inte riktigt upp det flytet jag behövde sa Johan (mannen som körde kursen med oss och som verkar driva stället). 13.39sek blev varvet och det är ungefär 1sekund långsammare än vad Susanna Kallur har, hehe. Men då var jag lite småmör innan och tog kurvan fel! Får inte glömma det, så imorgon när jag är pigg och fräsh så gör jag ett försök till och betydligt tidigare in i passet då man är piggelin och het på det.

 

Efter trackkörningen så blev det 6km på löpband med 4 km/min tempo och det kändes bra också efter 5 min på lite lättare jogg. Därefter ca. 30 minuters bålträning bestående av situps, plankan, pilatesboll och lit armhävningar. Hade ett helt gym att dra nytta av men jag valde att lägga mig på en matta och köra enbart bål. Skönt var det=) Ibland är enkelt helt lagom!

Lite bilder från YA Velodromen ser ni nedan.

20120109-213252.jpg

 

Lite cyklister från cykelgymnasiet med intriktning på Downhill var där och körde lite träning innan oss.

20120109-213309.jpg

 

Gymmet som låg mitt i banans mitt som vi fick använda efteråt. Fint och luftigt=)

20120109-213328.jpg

 

Kurvan in mot målrakan. 40 meter kvar när man kommer ur kurvan.

20120109-213352.jpg

 

Ungefär i mitten av bilden på banan ser ni ett vitt sträck som går tvärs över banan. Det är mållinjen och den mäts med laser så det blir exakta tider. 190 meter är ett varv. En ”vanlig” velodrom ute i Europa eller redan i Köpenhamn är 250 meter. Ungefär lika långa raksträckor men 3o meter längre kurvor är det så lutningen minskas radikalt också på de större banorna.

20120109-213410.jpg

 

Svårt att se kanske men 50 grader lutar det i kurvan.

20120109-213426.jpg

 

Viktiga regler såklart. Måste följas=)

20120109-213440.jpg

 

Till vänster ser ni Thomas från Specialized som står och pratar om 29:er och varför man skall köra det istället för 26-tum. Han är för övrigt topp 10 i Danmark på XC mountainbike skulle jag gissa på och därmed riktigt snabb i skogen.

Till höger ser ni Peter också från Specialized som också kört mountainbike länge. Kört en hel del långlopp i Sverige så jag tror att vi definitivt har tampats i forna dagar utan vi vetat om det=) Om jag inte fick fel information så uppfattade jag det som att han är Dansk mästare i Duathlon och därmed riktigt snabb han med=)

Han hade en kort karriär i triathlon när han var yngre sa han så vem vet, han kanske kommer tillbaka till tri-världen igen!

20120109-213457.jpg

 

Fick ett MMS av Ragnar på jobbet och vi hade fått hem nya Pearl Izumi Triathlon sko. Ser mycket bra och och har helt rätt färger för mig. Orange är min färg=) Den ser lätt och fin ut!

20120109-213522.jpg

 

Nu ska jag bara rapportera till Runners World om dagens träning sen blir det natti natti.

 

Bye bye!

//Mackan

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s