Hård spontanträning kan rekommenderas

Idag höll jag på att glömma bort min träning. Kände inte för att ta mitt pass på förmiddagen utan tänkte att det tar jag på eftermiddagen. Helt plötsligt hade klockan blivit nästan för mycket och jag kastade mig upp på trainern efter att jag riggat streamningen från Kona triathlon som jag körde till igår. Snabbspolning fram där jag slutade igår och snabbt upp på sadeln och 3minuters uppvärming. Vanligtvis brukar jag värma upp 10-20 minuter beroende på vad jag skall köra för intervaller.

Idag skulle jag haft 20 minuters uppvärming till det jag körde men jag hade inte tid till det. 4st fyror och 2 minuters vila. Vanligtvis kör jag 4minuters vila men som sagt, tiden var knapp. Eftersom jag inte har pulsmätare för tillfället så dunkade jag på känsla. Kan säga att det är rätt skönt att slippa se pulsen faktiskt=)

Första intervallen satte jag på 300watt första 2 minutrarna och det kändes faktiskt skitbra direkt. Sista 2 min så ökade jag till 350watt. Intervall 2 och 3 låg på 300watt och den den sista och 4:e intervaller körde jag på 350watt rakt av. Kadensen hade jag mellan 100-110. Förvånansvärt lätt kändes det då det bara är mitt typ 5 trainerpass på hela vintern. Motiverande för kommande månader på sadeln i ”verkstan”.

Under ser ni sista 30 sek på den roliga halvtimmen jag hade i eftermiddag.

20120108-193805.jpg

 

Just nu sitter jag på tåget mot Falun. Skall på kurs med Specialized och vi ska köra lite velodrom som ändå är höjdpunkten i det hela=) Sveriges enda velodrom också! Ska blogga klart det här inlägget sen blir det min nya serie jag är lite fast i. ”Revenge” heter den och den är rätt skön och man blir lite nöjd av att se den. Hämnd är ju alltid lite skönt 😉

Har med mig en sprillans ny ihopsatt Cervelo Team S5 som jag skall lämna över till Johan Landström som åker till Gran Canaria på träningsläger med Team CykelCity om någon dag. Riktigt skön cykel tycker jag. Var nere i Granada i Oktober och testkörde bland annat Cervelo S5 och lite andra av deras modeller. Den som överraskade mest var just S5. Lugn och stabil i utförskörningarna samtidigt som den är kvick och snabb som attan när man trycker på. För mig är det Cervelo R3SL som har suttit under min rumpa de närmaste 4 åren. Kan inte hitta en cykel som passar mig bättre i min åkstil. Kanske R5 CA då men de är lite over min limit om man säger=)
Igår åt vi mexikanskt och jag gjorde guacamole med specialreceptet jag har googlat fram spetsat till lite=)

Det ser kanske inte så gott ut på bilden men det är den kan jag säga=)

20120108-193827.jpg
Så, nu ska ja inte glömma att skriva in vad jag tränat idag på Runners Worlds Nyårslöfte så jag inte tappar mitt flow jag har nu!

 

//Mackan

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Allmänt, Trainer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s