Annandag jul – Klarblå himmel, vindstilla och +10 grader.

Första inlägget på förhoppningsvis en bra start på min blogg och snart de nya året. Anledningen till att jag startade en blogg är för att jag läser/följer olika bloggar flera gånger om dagen och känner att det är lite motivationshöjande och kanske kan det öka motivationen ytterligare om jag har en egen.

Jag kommer skriva om allt möjligt är det tänkt men mest kommer den handla om min träning framöver då jag försöker konvertera om min kropp till en ”triathletkropp”. Senaste 14 åren av mitt liv så har jag tillbringat mycket tid på en cykelsadel och ingen löpning eller simning. Jag sprang mycket i mina unga år då man var lätt och snabb. Gjorde nog en 5km i terrängspår på 17 minuter i högstadiet men löpartiden förvann efter gymnasiet.

Simning: Just nu så simmar jag för lite mot vad jag skulle behöva för att göra större framsteg mot 2012. Kör maximalt 2 kanske 3 pass om jag har tur. Simmar 1ggn i veckan med Human Ambition/Mikael Rosen och övriga pass i Västertorps simhall.
Lärde mig crawla på riktigt i juni. På riktigt menas med att jag lyckades simma 200m utan att stanna upp för att andas. Det i en våtdräkt i det salta vattnet som omringar Kreta  på en semester i juni. Varmt och väldigt salt! AXA Stockholm Triathlon körde jag som en första riktig triathlontävling och jag får väl vara nöjd med 12:e plats i motionsklassen. Simmade på ca.31 minuter då. Hade simmat som längst 800m innan.

Cykel: Senaste 2 månaderna har jag kört trainer max 1ggn/veckan. Har tidigare år legat på en hög dos trainer och distanspass ute vid denna tiden av året. Min plan är att dra igång senare och kunna köra på hårt ända in i säsongen med trainern.

Löpning: Har mest underhållit löpningen i höst (till och från jobbbet, 1mil enkel) och kommer nu i januari försöka få en mera strukturerat upplägg på löpningen fram till våren. Kör en del bålstyrka också som alltid är bra.

Så, det var lite om mig. Mer kommer med tiden. Nu ska jag försöka lära mig bloggen lite bättre och hur man gör enkla inlägg med mobilen och få in bilder.

//Mackan

Annonser

Om sportmackan

punkt punkt punkt
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s